Facebook Google+ YouTube

Vyber si svoje kino a kúp si vstupenky online

Hodonínský symfonický orchestr a Smíšený pěvecký sbor

Premiéra:28. máj 2018
Dĺžka:60 minút
Žáner:Klasická hudba

Rezervácia a predaj lístkov v Infosen Senica (tel.č.: 034 651 6459)

Mestské kultúrne stredisko Senica pozýva na koncert

HODONÍNSKÝ SYMFONICKÝ ORCHESTR a SMÍŠENÝ PĚVECKÝ SBOR

Program:

A. Dvořák: Symfónia č. 9 e moll ,,Z Nového světa“

B. Smetana: ,,Česká píseň“

Zbormajster: Josef Ilčík

Dirigent: David Herzán

Dom kultúry Senica

28.5.2018 (pondelok) o 19 h.

Vstupné: predpredaj 7 €/ na mieste 9 €

Seniori a študenti: 5 €

Držitelia preukazov ZŤP a ZŤP-S: 3,50 €

Predpredaj v Infosen Senica, tel.č.: 034 651 6459, rezervácia: www.msks.senica.sk

HODONÍNSKÝ SYMFONICKÝ ORCHESTR (HSO), bol založený v roku 1955 a má cez 45 členov. HSO hrá pod taktovkou učiteľa ZUŠ v Hodoníne Davida Herzána.

Repertoár orchestra je veľmi široký. Zahŕňa tvorbu väčšinu slohových období.

Orchester sprevádzal sólistov z Čiech (napr. violončelistu E. Rattaye, klaviristov F. Malého a I. Ardaševa, huslistov A. Moravca a Č. Pavlíka, klarinetistku Ľ. Peterkovú, klarinetistu F. Slováčka ml......) i zo zahraničia (talianskú klaviristku M.G. Sorrentino, švajčiarskeho fagotistu S. Baumgartnera, holandského violončelistu J.Y. – Notu). Medzi najčastejších sólistov z radov orchestra patrí huslista David Herzán a Marie Snopková. V posledných rokoch orchester spolupracuje s mladými umelcami, ktorí svoje umelecké začiatky spájajú so Základnou umeleckou školou v Hodoníne (klaviristka M.Jakabová, spevák B.Prýgla, speváčka D.Součková, huslista Z.Svozil). Orchester má za sebou niekoľko účastí na hudobných festivaloch u nás i v zahraničí. Popri vlastnej koncertnej činnosti sa orchester zaoberá i organizovaním koncertov prevažne klasickej hudby. Ide o pravidelný mesačný cyklus s názvom ,,Hudobné štvrtky“.

SMÍŠENÝ PĚVECKÝ SBOR města Hodonína (SPS)

Začiatky zborového spevu v Hodoníne siahajú do druhej polovice 19. stor. V histórii tohto speváckeho zboru sa vystriedali výborní dirigenti: J.Launer, P.Janeček, F.Duda a M. Snopková. V súčasnosti je pod vedením riaditeľa ZUŠ v Hodoníne Josefom Ilčíkom. Repertoár zahŕňa nielen klasickú vokálnu hudbu z obdobia od renesancie až po súčasnosť. Spoločne s Hodonínským symfonickým orchestrom zbor naštudoval diela veľkých hudobných autorov. Viackrát spolupracovali s Pěveckým sborom mesta Vrbno pod Pradědem. Hudobné teleso sa v priebehu svojej existencie zúčastňuje súťaží a festivalov v Českej republike aj v zahraničí. V rokoch 2007 až 2009 boli ocenení strieborným pásmom v súťaži Svátek písní Olomouc. Z medzinárodných súťaží si priviezli ceny v rôznych kategóriách:

duchovná hudba, duchovná pieseň a folklór. Súčasný dirigent je spoluorganizátorom európskeho nesúťažného festivalu v Hodoníne s názvom ECHO. V roku 2015 SPS organizoval už 5. ročník.

Fotogaléria

Nájdi svoje kino

Nájdi svoj film

   Tatrafilm s.r.o.