Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Szőke Nikoletta Quintet / Sobotský Jazztival

Galéria

V piatok, 23. 6. 2023 o 20.00 hod. otvoríme 6. ročník SOBOTSKÉHO JAZZTIVALU prvým koncertom. Na nádvorí Čierneho orla vystúpi špičková maďarská jazzová speváčka Szőke Nikoletta .

Nikoletta je víťazkou jazzovej speváckej súťaže v Montreux, ocenená speváčka Junior Prima a jedna z najpopulárnejších jazzových interpretov v Maďarsku. Ide o medzinárodne uznávanú speváčku, ktorá okrem maďarských koncertných sál a festivalov s veľkým úspechom vystupovala okrem iného v New Yorku, Tokiu, Bruseli, Kodani, Londýne či Berlíne. Spievala s Michelom Legrandom, Bobbym McFerrinom, Kurtom Ellingom a Gregorym Hutchinsonom. V Japonsku vydala sedem albumov, všetky sa tam dostali na prvé priečky predajnosti.

Pred šiestimi rokmi začala písať vlastné piesne v maďarčine. Ako autorka sa širšiemu publiku predstavila  v programe A Dal 2021 so svojou skladbou „Nová šanca“. Neustále vznikajú nové pesničky, s ktorými si teraz vytvorila svoj vlastný hudobný svet.

Podujatie SOBOTSKÝ JAZZTIVAL organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS. Z verejných zdrojov ho podporili: Fond na podporu kultúry národnostných menšín, Fond na podporu umenia, SOZA a sociálny a kultúrny fond SOZA a Hudobný fond.

V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Dome kultúry.

2023.június 23-án, pénteken 20.00 órakor Szőke Nikoletta magyar dzsesszénekes koncertjével veszi kezdetét a „Sobotský Jazztival” koncertsorozat 6.évfolyama. Szőke Nikolettát gitáron Csókás Zsolt, billentyűs hangszereken Kardos Norbert, basszusgitáron és nagybőgőn Horváth Barcza József, ütős hangszereken pedig Balog László kíséri. Belépődíj 10€, elővétel a kultúrházban és online a kulturars.sk oldalon.

Szőke Nikoletta - a svájci Montreux-i dzsesszénekesek nemzetközi versenyének győztese, Junior Prima díjas énekesnő - napjainkban az egyik legközkedveltebb előadóművész Magyarországon. Nemzetközileg ismert és elismert énekes, aki a hazai fesztiválokon és koncerteken túl fellépett már New Yorkban, Tokióban, Brüsszelben, Koppenhágában, Londonban és Berlinben is.

Énekelt Michel Legranddal, Bobby McFerrinvel, Kurt Ellinggel, Gregory Hutchinsonnal. Japánban hét albuma jelent meg, valamennyi előkelő helyet foglalt el az eladási listán. Hat évvel ezelőtt saját dalokat kezdett írni az anyanyelvén. Mint szövegíró a Dal 2021-es programban vált ismertté az Új esély című dalával. A siker újabb és újabb számok írására ösztönözte, melyek segítségével saját zenei világának kialakításán dolgozik.

A „Sobotský Jazztival” rendezvénysorozat szervezője a Városi Művelődési Központ a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola közreműködésével. Fő támogatói a Kisebbségi Kulturális Alap, a Szlovák Művészeti Alap, a SOZA Szociális és Kulturális Alap és a Zenei Alap. Rossz időben a koncert a kultúrházban lesz megtartva.

Rok výroby: 2023
Dátum lokálnej premiéry: 23. jún 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.