Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Na koho to slovo padne

Galéria

Pozývame Vás 6. 2. o 19.00 hod. do divadelnej sály DK na pôvodom študentskú inscenáciu, ktorá nemala v pláne byť viac, než je a predsa svojim hodnotným presahom vyniká a vypredáva sály už celých dvadsaťpäť rokov !

V predstavení si podali ruky talent, kvalitný humor aj herecký kumšt. Zmixovali sa a úspešne rozdelili do piatich naturelov. Vytvorili tak jedinečnú pečať charakterov, ktoré nás spoľahlivo rozosmievajú aj nútia zamyslieť sa. Totiž, trpko-smiešne zážitky na javisku sú bezodná téma. Predaj vstupeniek online a v Kine Orbis aj priamo na mieste pred predstavením .

Pätica hercov, Marián Miezga a.k.a mafián z Leopoldova, Lukáš Latinák v roli národovca z Repkoviec, Juraj Kemka alias urečnený bonzák so zápalom močového mechúra, Vladimír Kobielsky sťa Urodzený aristokrat a Róbert Jakab ako Intelektuál, dodáva predstaveniu šťavu, istú dramatiku, vhľad, ale aj nadhľad.

Hra napísaná koncom búrlivých šesťdesiatych rokov a na Slovensku skúšaná „len“ ako ročníková práca koncom deväťdesiatych, si v sebe nesie terapeutickú dávku humoru, ale aj dômyselnú kritiku ľudských vlastností, ktoré dokáže vyplaviť iba moc.

V predstavení sa presúva zbraň ako obdoba sily od jednej postavy k druhej a v polke hry sa začne skloňovať aj kľúč, čo je znamením slobody. Unikátne divadelné predstavenie križuje krajinou, aby potešilo svoje publikum v každom kúte Slovenska. Doprajte si vo svojom meste dupľu kvalitnej a nadčasovej témy z prostredia protiatómového krytu a privítajte herecké kvinteto, ktoré sa svojim divákom úctivo poklonilo už päťstokrát! Vitajte na predstavení Na koho to slovo padne. Autorom divadelnej hry je maďarský spisovateľ, dramaturg a dramatik Gábor Görgey.

Na režisérsku stoličku zasadol Peter Mankovecký. Dramaturgicky sa pod inscenáciu podpísal Peter Pavlac. O scénu a kostýmy sa postarala Tatiana Šulíková. V hlavných úlohách sa predstavia Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky. Predstavenie si pod krídla vzalo Divadlo Astorka Korzo´90. Za ten čas precestovalo svet a s úspechom ho uviedli v USA, Austrálii, Maďarsku či vo Francúzsku.

Predaj vstupeniek v Kine Orbis v januári len cez víkendy v časoch 15.00 – 19.00 hod.

Rok výroby: 2024
Dátum lokálnej premiéry: 6. február 2024

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.